Gratis verzending vanaf €80

Studio Vär wordt heel even Studio oVäry!

Eentje die even dicht bij huis kwam vorig jaar, maar die jammer genoeg harde realiteit is voor veel sterke vrouwen.

Baarmoederhalskanker, gynaecologische kankers en veel breder dan dat: kanker. Een woord die vele ladingen dekt, waaronder ook veel ladingen waar de meesten onder ons niet meteen aan denken. Onwetendheid is daar één van.

Er heerst jammer genoeg nog veel onwetendheid bij vrouwen die te maken krijgen met een (gynaecologische) kanker. Mensen die geconfronteerd worden met een diagnose, vinden ook vaak niet gemakkelijk de weg naar de juiste informatie of lotgenoten.

 


Mijn persoonlijk verhaal, dat is er gelukkig eentje met een voorlopig goede afloop. Maar de onzekerheid en onwetendheid, die blijft hangen.

En dus besloot ik daar iets mee te doen. Al is het maar via deze weg een klein steentje bijdragen.

Maak een statement tegen kanker

Wil jij mee met mij een statement maken en op deze manier twee zalig schone initiatieven steunen? 

Bij elke aankoop uit de Studio oVäry collectie gaat een deel van het bedrag naar Gynca's vzw en het creatief centrum van AZ Groeninge! 

 

Voor één keer staat er geen limiet op het aantal beschikbare ontwerpen, voor één keer kan iedereen (echt iedereen) een bepaald ontwerp in huis halen.

Dat betekent dat er wat meer werk verzet moet worden in mijn studio, en dus kunnen de levertijden ook wat langer op lopen (tot max twee weken).

 

De actie loopt t.e.m. 31 maart 2023!

vzw Gynca's

vzw Gynca's is een patiëntenorganisatie die is opgericht in 2020 door lotgenoten.
Als patiëntenorganisatie willen zij steun bieden aan vrouwen met een gynaecologische kanker, hun naasten en de zorgmedewerkers.

Hun doelstellingen:

1. Belangenbehartiging en bewustzijn bevorderen rond gynaecologische kankers om de kwaliteit van leven en overlevingskansen van de patiënten te verbeteren.
Dit doen we door bijvoorbeeld de stem van de patiënt vertegenwoordigen in adviesraden, nalezen van: projectaanvragen of patiënten informatie zoals folders, klinische studie brochures, websites,.. We helpen bewustzijn te creëren door activiteiten en campagnes in te richten rond onder andere BMHK screening, dag van eierstok, World Gynecologic oncology day,...

2. Vrouwen met gynaecologische kankers en hun naasten bijstaan in hun zoektocht naar betrouwbare informatie over hun ziekte, de behandelingsmogelijkheden en toegang tot de best mogelijke zorg. Onze website is opgericht zodat onze lotgenoten betrouwbare informatie kunnen vinden op één centrale plaats. We geven geregeld webinars voor zowel patiënten als voor zorgprofessionals rond thema's gerelateerd met gynaecologische kankers.

3. Lotgenotencontact voor vrouwen met gynaecologische kankers geeft kansen tot (h)erkenning en steun en kan helpen in het omgaan met de ziekte en de bijwerkingen. Een voorbeeld hiervan is onze lotgenotendag en andere contactmomenten.

Meer info vind je op www.gyncas.be,  facebook , instagram en twitter

Creatief Centrum AZ Groeninge Kortrijk

In het creatief centrum oncologie kunnen oncologische patiënten elkaar ontmoeten tijdens creatieve sessies.

Als kankerpatiënt kan je veel stress ondervinden en worstelen met emoties. Omgaan met de diagnose en behandeling is niet evident. Iedereen verwerkt de gebeurtenissen op een andere manier.

Ook als ex-kankerpatiënt kan je het emotioneel moeilijk hebben. Je behandeling is dan wel achter de rug, maar ook jij kan gevoelens zoals angst voor herval, hopeloosheid en depressie ervaren.

Een laatste groep getroffen mensen tijdens het kankerverhaal zijn de naasten die soms een zware last dragen en stress of angsten ervaren.

Creatieve activiteiten kunnen hierbij een hulp bieden. Het zorgt voor afleiding, het brengt je in contact met lotgenoten en tijdens de activiteit kan je ontspannen.

az groeninge organiseert met steun van de Koning Boudewijnstichting en fondsenwerving een programma met creatieve workshops voor (ex-) kankerpatiënten en hun naasten. Via de sessies kan je gratis kennismaken met verschillende creatieve activiteiten zoals bloemschikken, handletteren, punniken, schilderen, ...

 

Meer info vind je via www.azgroeninge.be/creatiefcentrum