• Gratis verzending vanaf €80
  • Gratis afhalen op 5/12 tussen 15u-20u
  • Verkorte levertermijnen met Kerst

Hier kan je het antwoord terug vinden op de meest gestelde vragen.
Vind je het antwoord dat je zocht toch niet terug? Geef me dan een seintje via onderstaande knoppen:

 

Juwelen

Hoe en waar worden de juwelen gemaakt?
Alle juwelen worden hand gemaakt. Geen massaproductie, enkel slow fashion en unieke stukken.
Ik maak alle juwelen thuis, maar ooit droom ik ervan om mijn eigen atelier te kunnen oprichten!

 

Van welk materiaal zijn de juwelen gemaakt en hoe kan ik dit best onderhouden?
De verschillende collecties zijn voornamelijk gemaakt op basis van polymeer klei. Voor de oorstekers of hangers gebruik ik roestvrij staal, terwijl andere stukken zoals kettingen of bindingsstukken gemaakt zijn uit messing of koper.
 
Wat is polymeer klei en hoe kan ik het onderhouden?
Polymeer klei is een PVC gebaseerd materiaal, die enkel hard wordt wanneer het gebakken wordt. Elk onderdeel wordt gebakken op de juiste temperatuur en met verschillende baktijden om de juiste flexibiliteit en duurzaamheid te bekomen.
De klei is licht om te dragen en gemakkelijk in onderhoud. Je kan de gekleurde onderdelen indien nodig reinigen met een vochtig doekje. Indien je juweel matter is geworden na verloop van tijd kan je de gekleurde deeltjes behandelen door ze zachtjes in te wijven met een doekje met daarop een klein beetje vaseline of handcrème.
 
Wat is messing of koper en hoe kan ik het onderhouden?

Koper (copper) en messing (brass) zijn half edelmetalen. Het materiaal is een mix van koper en zink. Het is zeer geschikt voor sieraden omdat het erg stevig is. Koper is een oranje/rosé kleurig materiaal , messing heeft een goudkleurige look. Beide metalen zijn nikkelvrij.

Net zoals bij sterling zilver (edelmetaal) kan het materiaal gaan oxideren. Oxideren is een reactie die voorkomt wanneer het metaal in aanraking komt met vochtigheid en lucht. Door het oxidatieproces zal het materiaal donkerder gaan kleuren en krijgt een natuurlijke patina. Bij koper zal de glanzende licht rosékleur donkerder worden, naar een minder glanzend oranjebruin.  Bij messing zal de glanzende gouden kleur ook iets donkerder en mat van kleur worden. Dit is een natuurlijk proces. Je kan het (indien je het mooi vindt) gewoon zo laten.

 

Naast het bewaren van je juweel op een afgesloten, droge plaats kan je het lichtjes gaan oppoetsen. Dit kan je doen door het regelmatig op te boenen met een zilverpoetsdoek. Zo zal je de donkerdere verkleuring terug wegnemen. Ook kan je je juweel lichtjes gaan opschuren, polijsten met een speciaal vijltje.

Je kan de verkleuring ook wegnemen door je juweel onder te dompelen in een reinigingsbadje voor sieraden. Een badje voor zilveren juwelen is ook geschikt voor koper & messing.  Je kan deze onder andere vinden bij de doe het zelf winkel of drogist (vb; van het merk ‘hagerty’ of  ‘HG’).

 

Wat is een verguld juweel en hoe kan ik het onderhouden?

Vergulde juwelen zijn gemaakt uit messing of koper met daarover een dun laagje goud. Vaak is dit 24k goud waardoor de sieraden wat geler van kleur zijn. Deze combinatie van messing en verguld is glanzender dan ruwe messing. Oppoetsen kan met een zilverpoetsdoek. Vergulde juwelen blijven lang mooi als je er goed voor zorgt. Bewaar ze niet samen met andere juwelen in een doosje. Dan kunnen er kleine krasjes komen in het vergulde laagje en zal het sneller slijten. Spuit geen parfum of haarlak over je juwelen want dit kan het laagje goud beschadigen. Draag je juwelen niet bij het sporten, slapen of wanneer ze in aanraking kunnen komen met water of zeep.

 

Levering en verzending

Wat is de levertermijn?
Dat hangt af van de dag waarop je je bestelling plaatst. Bestellingen worden elke week afgesloten op vrijdag om middernacht, ze worden op zaterdag verwerkt om ten laatste op dinsdag op de post te gaan de week nadien. 
Juwelen of projecten die op maat gemaakt worden hebben een langere leveringstermijn, die we samen bespreken wanneer je contact met me opneemt.
Opgelet: alle juwelen worden met de hand gemaakt waardoor de levertermijn in drukke periodes kan oplopen.
 
Ik heb geen mail ontvangen, hoe kan ik mijn bestelling opvolgen?

Bij het plaatsen van een bestelling ontvang je automatisch een mail met het overzicht van je bestelling. Check je spamfolder indien je geen mail hebt ontvangen. Kan je daar ook geen e-mail terugvinden dan heb je hoogstwaarschijnlijk een fout gemaakt bij het schrijven van je e-mail adres of is je bestelling niet goed doorgekomen. Neem dan contact met ons op.

 

Hoeveel verzendkosten worden er aangerekend?

Bij een aankoop vanaf 60€ is de verzending binnen België gratis. Er is een standaardkost van 5,25€ voor verzending binnen België.

 

Retourneren & Herstellingen

Kan ik mijn bestelling retourneren / omruilen?

Ja, indien je de onbeschadigde, aangekochte juwelen wil retourneren kan dit door mij hiervan op de hoogte te stellen binnen de 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering. Je stuurt de juwelen op eigen risico en kosten terug naar André Devaerelaan 2, 8500 Kortrijk.

Omruilen van een juweel dat op maat voor jou is gemaakt (zoals een naamjuweel, een ring of een specifieke bestelling) is niet mogelijk. Hierbij ben je zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de correcte maat of de schrijfwijze.

Voor meer uitgebreide info kijk op de pagina retourbeleid